جدیرترین اخبار :
  • حضور مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در خبرگزاری فارس
  • ریگی: مطالعات کریدور ایران و افغانستان تکمیل شده است
  • نشست حمیرا ریگی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با هیأت راه آهن افغانستان
  • تحکيم و توسعه روابط اقتصادی پایدار
  • دستور پزشکیان به رئیس سازمان برنامه و بودجه؛ اولویت‌های دولت تعیین شد

شبکه منظم توزیع و فروش ماهی در چابهار و کنارک برقرار می‌شود

اقتصادی | تاریخ خبر : 97/07/10 | تعداد بازید :2897
مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه‌گذاری منطقه آزاد چابهار گفت: با مشارکت این شرکت و ایجاد صندوق صیادی با حذف‌ دلالی‌های عاملان ماهی، شبکه منظم توزیع و فروش ماهی در چابهار و کنارک برقرار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار فرزین حقدل در گفت‌وگو با تسنیم در چابهار اظهار داشت: چابهار و کنارک 24 هزار صیاد دائم و موقت،930 فروند لنج و 1400 قایق صیادی دارد؛ بسیاری از بومیان این منطقه از صیادی نان می‌خورند و مزیت اصلی بندر چابهار در سرمایه‌گذاری نیز صید و صیادی است.

وی افزود: با وجود آنکه صید فراوانی سال‌هاست در چابهار می‌شود اما به‌دلیل حضور دلالان و عاملان،شاهد عرضه،توزیع و فروش نامنظم ماهی در چابهار و کنارک هستیم؛ صیادان قبل از دریاروی تجهیزات صید و ادوات دریاروی را از عاملان ماهی می‌خرند و بعد از دریاروی، ماهی را به‌آن‌ها برای فروش صنعتی به کارخانه و یا تجاری و صید روز می‌فروشند که حضور این دلالان و عرضه نابجای صید موجب تنش قیمتی می‌شود و از طرف دیگر صیاد هم مجبور می‌شود ادوات را از همین‌ها بخرد و ماهی را به همین‌ها بفروشد.

مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه‌گذاری منطقه آزاد چابهار تصریح کرد: با مشارکت شیلات و صیادان صندوق صید و صیادی را در منطقه تشکیل و صیادان را ترغیب کردیم هم ادوات را از این صندوق تهیه کنند و هم ماهی را به آن بفروشند؛ این گونه یک شبکه منظم توزیع و عرضه ماهی ایجاد می‌شود و دست دلالان از آن کوتاه خواهد شد.

حقدل ادامه داد: سال گذشته این صندوق با 3 میلیاردتومان اعتبار که از محل درآمدهای منطقه تشکیل شد، موفق شد قیمت ماهی و هم‌چنین ادوات صید و صیادی را کنترل کند و به‌صورت منظم ماهی هم بین کارخانه‌داران و بازار توزیع شود و این اقدام موجب رضایت سازمان شیلات ایران نیز شد.

مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه‌گذاری منطقه آزاد چابهار گفت: در قالب این صندوق هم‌چنین با بزرگ‌ترین تاجر ماهی و میگو خاورمیانه نیز وارد مذاکره شدیم و این تاجر قرار است به صیادان ما روش صید با کیفیت ماهی را آموزش دهد و سپس آن‌را خریداری و با هواپیما به امارت منتقل کند.

عاملان ماهی سال‌هاست با سوداگری‌های خود موجب متضرر شدن خریدار و فروشنده اصلی ماهی شدند، به گفته رئیس اتحادیه صیادی‌های چابهار و کنارک، عاملان واسطه‌ای میان صیاد و کارخانه هستند و صید را به‌محض اینکه از صیادان تحویل می‌گیرند به کارخانه‌دار می‌فروشند اما پول کامل صیاد را 4 تا 5 ماه بعد پرداخت می‌کنند و در این مدت سودهای میلیاردی می‌کنند.

علیم افشار در گفت‌وگویی می‌گوید: صیاد مجبورند صید خود را هر جور شده بفروشند چراکه برای دریا روی نیاز به تور، ادوات، آذوقه و گاها تعمیرات دارند که عامل این پول را به آن‌ها با همان 20 درصد خرید کل صید می‌دهد اما بقیه را 4 تا 5 ماه بعد می‌دهد که برای صیاد مدت‌زمان زیادی است و در این مدت مالک لنج و صیاد علاوه‌بر خرید تجهیزات و ادوات، حق‌الزحمه ملوانان را هم دارند.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل